Tjounajokk Camp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-->> Till Hemsidan

 

Tjuonajokk är en av Sveriges mest kända fiskecamper. Den ligger i direkt anslutning till en av de sista orörda älvarna, Kaitumälven mellan Kiruna och Gällivare. 120 kilometer norr om polcirkeln, i hjärtat av norra Lappland. Fisket, framförallt flugfisket efter harr i våra strömmar, är känt över hela världen. Här träffas människor av olika nationaliteter för att fiska på kanske världens grövsta harrbestånd. Självklart finns en stor bastu vid vattenbrynet . Genom det stora panoramafönstret har man en enastående utsikt över fjällen – en bastu inte enbart för kroppen, utan även för själen. FishYourDream är ett Naturens Bästa-certifierat företag och Tjuonajokk drivs med samma hållbarhetsprofil så långt det är möjligt. Fiskevård i tydlig fokus, respekt för miljön vi verkar i och respekt för dem som brukar den förutom oss.

Till Tjuonajokk färdas man enklast med flyg. Närmaste trafikflygplats ligger i Kiruna. Därifrån flyger man vidare med helikopter till Tjuonajokk. Campen ligger centralt i Kaitumälvens dalgång med gångavstånd till forsarna, nedströms campen. Det enklaste och effektivaste sättet att färdas till fiskeplatserna är dock att hyra en motorbåt på campen. Du kan även åka ut med en av de professionella guiderna från campen. De har större tillgänglighet med sina speciella båtar, och har ett stort kunnande om fisket i älven. I älven, nedströms campen, är fiske endast tillåtet från land. Vadning är dock tillåtet. Fiske från båt får bara bedrivas i sjöarna. Naturvärdena är stora med stora, öppna dalgångar och höga, branta fjäll i omgivningarna.


Tjuonajokk består av stugor, med eller utan självhushållningsmöjlighet, För den som vill, finns det en restaurang, med fullständiga rättigheter, där man kan äta god mat, ta en öl och utveckla fiskesnacket ytterligare. 

FishYourDream erbjuder högklassiga konferensupplevelser framförallt under vårvintern, men även isfiske och andra naturupplevelser för privatpersoner. Kontakta oss på info@fishyourdream.com för mer info!