Jockfall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-->>Till Jockfalls hemsida

 

I en av Sveriges bästa laxfiskeälvar, Kalixälven och på en av Europas bästa laxfiskeplatser, Jockfall, kan man förvänta sig ett fiske i absolut världsklass, samtidigt som du får njuta av närheten till naturen och komma nära det otroliga skådespelet som Jockfallet bjuder på, med dånande vatten som forsar nerför fallet och hoppande laxar som kämpar sig uppför den starka strömmen mot laxtrappan.

 

Nedanför Jockfall lockar en ca fem kilometer lång strömsträcka med Kalixälvens bästa vildlaxfiske. Här stannar laxarna till för att samla kraft innan de fortsätter sin vandring upp längs Kalixälven. Detta gör Jockfall till en av Europas bästa laxfiskeplatser för främst flug- och spinnfiske och ca tre mil från Jockfall ligger dessutom Ängesån som bjuder på flugfiske efter lax, harr och öring.

 

3 km nedströms Jockfall finns fina sträckor för fiske från båt. Det finns också sjöar med bra fiske efter gädda, sik, abborre. Under sommaren anordnas flera fisketävlingar som Laxens dag, Harrens dag, Polcirkellaxen.

Jockfall har även expanderat sin fiskebutik och erbjuder nu större utbud av fiskeredskap, samtidigt som landslagsaktuella Ronny Landin erbjuder hjälp och tips till ett bättre fiske. Ronny Landin som trots sin ringa ålder är expert på fiskevattnet vid Kalixälven samt flugfiske håller även i flugfiskeutbildningar för nybörjare och veteranen.

Jockfall AB rekomenderar  ”catch and release ” i alla våra norrlandsälvar för att hjälpa till att öka laxbeståndet i älvarna.